Hyvä palvelu ei vanhene koskaan
Historia
H. Federley perusti Tampereen Konttorikoneen vuonna 1944, mutta jo vuonna 1945 TKK Oy sai uuden omistajan Olavi Tunturista.
Turkulainen O. Tunturi muutti jatkosodan jälkeen vaimonsa luo Tampereelle ja aloitti työnsä juuri perustetussa Tampereen Konttorikoneessa. Liike toimi silloin pienissä tiloissa Ruuskasen talossa. Tunturin lisäksi liikkeessä oli asiatyttö. Koneita oli alkuvuosina saatavissa hyvin rajoitetusti. Olavi Tunturi kertoo ”työni oli aamusta iltaan kiertämistä asiakkaiden luona tarjoamassa rajoitetusti saatavissa olevia konttoritarvikkeita ja samalla tekemässä liikkeen nimeä tunnetuksi.”
”Myyjäkoulutusta ei siihen aikaan juuri ollut. Ei myöskään ammattikirjallisuutta myynnin opastukseen. Ainoa minun käsiini osunut myyjäneuvontaa käsittävä kirja oli amerikkalaisen huippusaavutuksiin yltäneen vakuutusmiehen Garnegien kirjoittama kirja: Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa. Kirjan tärkeimpiä neuvoja olivat: “Ole tarkkaavainen kuuntelija. Keskustelkaa sellaisista asioista, jotka ovat ostajan sydäntä lähellä. Älä koskaan keskeytä asiakkaan puhetta”
Näillä ohjeilla Olavi Tunturi oli 40 vuotta konttorikoneen omistaja ja myyjä.
Vuonna 1950 liikkeen toiseksi osakkaaksi tuli ekonomi Osmo Kataila, joka siihen aikaa oli toiminut konttoripäällikkönä Suomen Maanviljelijäin kauppa Oy:ssä.
”Samaan aikaan tulivat itäkoneet voimakkaasti markkinoille. Länsikoneiden saanti oli edelleen hyvin vaikeaa. Olivettia tuotettiin kyllä varsin huomattavia määriä vaihtamalla niitä hevosiin ja kananmuniin.” (Olavi Tunturin haastattelu 23.2.1994)
Tamperelaiset muistavat Konttorikoneen Tempon talosta, Napparin talosta, Laukontorilta ja melkein 30 vuoden ajan Satakunnankadulta.
1980-luvulla tunnettu tamperelainen liikemies Heikki Ylinen osti TKK:sta 60% liikekumppaneinaan Erkki Perttu ja Kari Eloranta.
87-vuotias Heikki Ylinen on edelleen Konttorikoneen taustatukena, kun hänen tyttärensä Eeva-Kaisa Koivula perheineen on ottanut ohjat käsiinsä.